Kupovina i dostava

Ukratko

  • minimalni iznos porudžbine je 500,00 din
  • dostava u celoj Srbiji,  u toku 3-5 radnih dana od datuma porudžbine
  • plaćanje je moguće isključivo plaćanjem gotovinom kuriru kurirske službe prilikom prijema porudžbine.
  • osnovna cena dostave je 190,00 din, a besplatna je za porudžbine iznad 10.000,00 din

Registracija

Da biste koristili Mini Zoo Iguana Internet prodavnicu možete ali ne morate dovršiti proces registracije kao fizičko lice. Registracija kupcu omogućava čuvanje započetih porudžbina i naknadni pregled poslatih porudžbenica. Za kupovinu kao pravno lice molimo vas da koristite link koji se nalazi u glavnom meniju na vrhu strane.

Poručivanje

Putem Internet prodavnice omogućavamo Vam kupovinu većine proizvoda.

Mini Zoo Iguana Internet stranice  ne smeju se koristiti za vašu privatnu upotrebu i dalju distribuciju bez striktnog odobrenja Mini Zoo Iguana . Mini Zoo Iguana nije odgovorna za troškove telefona, prometa podataka ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom porudžbine ili pregleda/pretraživanja web stranica.

Minimalni iznos porudžbine je 500,00 din (ne uključujući trošak dostave).

Po završetku procesa kupovine dobićete potvrdu porudžbine na e-mail adresu koju ste naveli u obrascu za kupovinu. U slučaju da eventualno nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kog razloga, naš operater će Vas kontaktirati telefonski ili e-mailom kako bi se dogovorila isporuka zamenskog proizvoda ili eventualno otkazivanje naručenog proizvoda.

Sve cene u Mini Zoo Iguana Internet prodavnici su izražene u dinarima (RSD) sa obračunatim PDV-om.

U slučaju bilo kakvih problema i nejasnoća prilikom procesa poručivanja slobodno kontaktirajte našeg operatera na e-mail: zooiguananegotin@yahoo.com ili na tel.

Mini Zoo Iguana može porudžbinu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Mini Zoo Iguana Internet stranice ili ustanovi da su podaci na porudžbini nepotpuni odnosno netačni, osobito ukoliko s kupcem ne može stupiti u telefonski kontakt radi telefonske potvrde porudžbine.

Plaćanje

Naručeni proizvodi plaćaju se isključivo gotovinom, kuriru kurirske službe, prilikom prijema porudžbine.

Dostava

Naručena roba dostavlja se isključivo na području Republike Srbije.

Naručenu robu dostavlja naš partner D Express, direktno na vašu adresu, odnosno na adresu koju navedete u porudžbenici. Dostava se vrši u roku od 3-5 radnih  dana od datuma porudžbine. Porudžbine koje primimo nakon 14:00 časova biće obrađene sledećeg radnog dana.

Ako osoba koja je naručila (koja preuzima) proizvod prilikom dostave nije na ostavljenoj adresi, dostavljač će na navedenoj adresi ostaviti „obaveštenje o prispeću pošiljke“ na kojoj će biti naveden telefonski broj za dogovor oko termina ponovljene dostave u periodu od 8 dana. Nakon tog roka pošiljka se vraća pošiljaocu.

Ukoliko niste primi robu ili obaveštenje o isporuci u očekivanom vremenu, molimo Vas da nas o tome neodložno obavestite, kako bi preduzeli radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamenska pošiljka.

Osnovna cena svake dostave iznosi 190 din. Za manji broj proizvoda, kod kojih je to posebno naznačeno prilikom kupovine, osnovna cena uvećava se za dodatni trošak dostave. Za porudžbine iznad 10.000 rsd dostava je besplatna, osim za artikle za koje važi naznačeni dodatni trošak dostave bez obzira na iznos porudžbine.

Ispravnost pošiljke, reklamacije, povraćaj i zamena robe

Prodavac se obavezuje da će isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakovan je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na zooiguana.co.rs.

Slika koja ilustruje proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda kojima je u samom nazivu na Internet stranicama navedeno „razne boje“, „razni ukusi“, „razne veličine“, „razni oblici“ i sl., i kupac takve prozvode ne može reklamirati sa te osnove.

Zadržavamo pravo na greške opisa, fotografija, cena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde porudžbine. U slučaju greške merodavna je potvrda našeg operatera.

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni.

Prilikom dostave robe, molimo Vas da proverite isporučenu robu te eventualna oštećenja reklamirate osobi koja je dostavila robu. Ukoliko su na isporučenoj robi vidljiva spoljašnja oštećenja, kupac ima pravo da odbije preuzimanje naručene robe. Molimo Vas da uporedite dostavljene proizvode (vrstu i količinu dostavljenih proizvoda)  sa računom i ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mesta o tome obavestite dostavljača. Primalac i dostavljač na licu mesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. Molimo Vas da obratite pažnju na to da je provera ispravnosti pošiljke odgovornost kupca i da naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka nismo obavezni uvažiti.

Mini Zoo Iguana će u najkraćem mogućem roku, prvom mogućom dostavom, o svom trošku dostaviti artikle za koje se na gore navedeni način utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju, ili će kupcu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

Kupac ima pravo na povraćaj robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo Vas da nam takav proizvod reklamirate kako bismo dogovorili povraćaj i zamenu takvog proizvoda ili povraćaj novca.

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom ili imate bilo kakav prigovor, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas o tome obavestite na e-mail adresu: zooiguananegotin@yahoo.com.

Nakon što kupac reklamira ispravnost proizvoda, Mini Zoo Iguana će u najkraćem roku obezbediti preuzimanje robe,  posredstvom dostavljača ovlašćene kurirske službe D Express. Otpremne troškove kod takvog povraćaja u potpunosti će preuzeti Mini Zoo Iguana, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povraćaj novca, prema izboru kupca.

Pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu

Vašu porudžbinu, u skladu sa čl. 28., čl. 34. i čl. 35. Zakona o zaštiti potrošača (Sl. glasnik RS, br. 62/2014) možete otkazati i od nje odustati bez navođenja razloga i dodatnih troškova u roku od 14 dana nakon preuzimanja proizvoda u državinu. U tom slučaju proizvod ćemo preuzeti nazad uz povraćaj novca ili ga zameniti za drugi proizvod, prema Vašem izboru. Robu ćemo preuzeti sami posredstvom dostavljača ovlašćene kurirske službe D Express. Troškove jednog povraćaja i slanja zamenskih proizvoda snosi Mini Zoo Iguana, a direktne troškove eventualnih naknadnih povraćaja snosi kupac.

Ukoliko želite odustati od ugovora zaključenog na daljinu i vratiti jedan ili više proizvoda,  molimo Vas da nas jednostavno kontaktirate  na e-mail: zooiguananegotin@yahoo.com ili popunite i pošaljite Izjavu o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu u elektronskoj formi (kliknite na link za preuzimanje obrasca) pri čemu ćemo Vas o prijemu obrasca bez odlaganja obavestiti elektronskom poštom. Naši operateri kontaktiraće Vas u najkraćem mogućem roku radi što efikasnijeg osiguranja Vaših prava.

Ako odustanete od ugovora zaključenog na daljinu, povraćaj novca, uključujući i troškove isporuke, izvršićemo najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo primili obrazac za odustanak od ugovora, uz prethodno preuzimanje u državinu vraćene robe, koristeći ista sredstva plaćanja koja ste Vi koristili u prvobitnoj transakciji.

U slučaju da se saglasite sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja za povraćaj plaćenog iznosa, zbog takvog povraćaja nećete snositi nikakve troškove.

Molimo Vas da obratite pažnju na mogućnost odgovornosti za umanjenje vrednosti robe koje nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.